С по-чисти и по-слаби тела PDF Печат Е-мейл

ImageЧесто очакваме от живота жизненост и здраве до късна старост. Фактите от Немския статистически институт обаче показват съвсем друго. 50% от хората умират от сърдечно-съдови проблеми, 25% от рак. Защо се случва така? В днешно време човек се сблъсква с много и различни натоварвания и замърсявания. 
  Ежедневно поемаме многобройни вредни вещества от храната, заобикалящата ни среда, въздуха, и водата. Това от една страна са вредни вещества, поемането на които можем да регулираме сами: в храната, в почистващите препарати и в храната, както и в лекарствата и естествено вредните вещества в околната среда. И при постоянното влияние на тези вредни вещества, въпрос само на време е, кога варелът ще прелее. Малкият кран отдолу на варела е способността на нашия организъм сам да се справя с тези вредни влияния. И тъй като този капацитет е много по-малък от количеството на вредните влияния, на които сме изложени, наистина е въпрос само на време дo появяването на първите симптоми като алергии, възпаления или хронични инфекции. Решение на проблема би било на първо място намаляването на вредните вещества които поемаме, правилно хранене или по-добра детоксикация на нашия организъм. 


Продължава...
 
Симптоми при подобряване на храненето PDF Печат Е-мейл

д-р Стенли Бас


Ако ме запитате, коя област в храненето е най-малко разбираема, то веднага бих отговорил - неумението правилно да разбираме и да интерпретираме симптомите и измененията, които съпътстват прехода към по-разумна и правилна програма на хранене.

Какво имаме предвид под "по-правилна програма за хранене"? На първо място да си изясним какво означава да въведем в храненето си продукти с по-високо качество. Например човек заменя свинското с говеждо. В този случай смятаме, че говеждото е за предпочитане заради по-лесното усвояване от организма, по-ниското съдържание на мазнини и т.н. На свой ред, пилешкото се предпочита пред говеждото по същите причини. Фасула, лещата, граха в съчетание с други зеленчуци са още по-богати на хранителни вещества, необходими за възстановяване на здравето.
При изкачването си по скалата на качеството на продуктите, ние включваме в режима си на хранене, богата на протеини храна, която може да се употребява без топлинна обработка, например кашкавал, приготвен от сурово мляко без сол. След това идват орехите и семената, които могат да се ядат в натурален вид (сурови и несолени). Изводите са, че колкото са по-близо продуктите, които ние ядем, до своето естествено състояние или колкото по-малко са били подложени на топлинна обработка, толкова е по-високо тяхното качество. При тези условия, практически се съхраняват всички ферменти, аминокиселини, минерали, витамини, въглеводороди, а също така "жизнена сила". Тази "жизнена сила" на свой ред, помага за възстановяване на здравите тъкани.
Тази квалификация на качеството, което приехме при анализа на протеино съдържащите продукти, се отнася и за въглеводородите (нишестените и захаро съдържащи продукти), мазнините и продуктите богати на минерали. Качеството на програмата на хранене се повишава, за сметка на изключването на токсичните за организма продукти, като кафе, чай, шоколад, тютюн, сол, пипер.
Какво отношение има качеството на продуктите, относно възстановяването на здравето? Ето във какво. Колкото е по-високо качеството на храната която ядем, толкова по-скоро ще се избавим от болестите, доколкото сме способни правилно да смелим и усвоим тази храна. Към това е необходимо да прибавим и знания за:
а) правилно съчетание на продуктите;
б) правилна последователност при приемането на различни видове продукти, а именно: най-лесно усвояемата храна, трябва да бъде изядена първа, по-трудно усвояемата - на второ място, а най-концентрираната последно;
в) нужното количество продукти от всеки вид, което трябва да бъде изяждано при всяко хранене;
г) правилно време за ядене (когато възниква чувство на глад, а не по разписание).
Какво ще произлезе, ако човек последва тези правила и рязко подобри качеството на използваните продукти? Ще започнат да стават чудесни неща, както с организма, така и с личността на човека.
Удивителният разум е присъщ на всяка клетчица в тялото и тази мъдрост започва незабавно да действа. Съществува такова правило: когато качеството на храната, постъпваща в нашия организъм, става с по-високо качество от тъканите, от които се състои тялото, то организмът започва да изхвърля материала от по-ниско ниво и прави място на по-съвършения материал, което позволява да се строят нови, по-здрави тъкани. Това правило се нарича план за еволюция в природата. Организмът винаги се храни и винаги се стреми да произвежда здраве, стига да не му пречим. Само при такова усъвършенстване, ние действително ще престанем да се връщаме към стари и да създаваме нови болести. Самостоятелните опити за борба при простуди, трески, порязвания, отоци, рани и т.н. са безкрайна поредица от примери за това, как нашето тяло и организъм се стремят към здравето винаги - независимо от това какво предприемаме за да преустановим този процес.
Какви симптоми се наблюдават, когато първо започнем да изключваме продуктите с ниско качество и ги заменим с продукти от по-високо качество- по-живи, по-натурални, отколкото продуктите с които сме свикнали? Когато внезапно спрем използването на токсични стимулатори, като кафе, чай, шоколад или какао, обикновено се появява главоболие и намаляване на силите. Това се получава в следствие на това, че организмът изхвърля токсини, наричани кофеин и теобромин, които излизат от тъканите и се транспортират чрез кръвоносната система в разстояние на много жизнени цикъла на организма. Преди токсините да достигнат мястото, където ще бъдат окончателно унищожени, те през цялото време ще оказват раздразнително действие, предизвиквайки главоболие. Намаляването на силите произлиза от по-ниската активност на сърцето - остатъчен ефект, настъпващ в следствие стимулирането на сърдечната дейност, при приемането на определени отравящи вещества, наричани стимулатори. Учестеното сърцебиене (пулс) дава усещането за подем, а забавеното- чувство на депресия. Обикновено в разстояние на три дни, тези симптоми изчезват, а след това се чувстваме значително по-бодри, благодарение на това, че нашите сили се възстановяват.
За храната с ниско качество, са нужни повече усилия за приготвянето й. Подправки, сол и други съставки, които добавяме, за да я направим по-пикантна, отколкото по-натуралните, по-малко обработени продукти. Животинските продукти, като месо, птици, риба и т.н., се явяват по-възбуждащи, отколкото сиренето, орехите и плодовите протеини. Следователно, когато се откажем от животинските продукти, се понижава сърдечната активност, това е допълнителен ефект, който се приема от мозъка, като релаксация или намаляване на енергията. Това начално намаляване на силите продължава около десет дни или малко повече. След това състоянието се подобрява, започва прилив на енергия и се намалява стреса.
Сега да се върнем към симптомите, които се появяват в процеса на пренастройване на организма.
Човекът, който в течение на три до седем дена се е придържал към по-правилна диета, а след това е прекъснал, може да каже: "О! Аз се чувствах по-добре, когато се хранех по старому. Новата диета ме направи по-слаб". Той греши, тъй като не е дал възможност на организма си да се пренастрои и да приключи първата фаза - възстановяването. Ако беше изчакал още малко, то щеше да се чувства много по-добре, отколкото преди.
По време на тази начална фаза, продължаваща до десет дни, в много редки случаи до няколко седмици "жизнените сили", които обикновено се намират в периферията или във външните части на организма, като мускули, кожа, започват да проникват във вътрешните органи и пристъпват към реконструкции. Такова прехвърляне на всички сили към вътрешните органи и области, създава чувството за намаляване на енергията в мускулите, което се интерпретира от мозъка като някаква слабост. Това просто е преориентиране на силите към по-важните вътрешни части. Тук просто е важно човек да намали разхода на енергия, повече да почива и да спи. Това е критичен момент и ако човек посегне към стимулатори от какъвто и да е вид, ще наруши и разстрои възстановителният план на организма. Много е важно да имате търпение и вяра, малко да изчакате и след известно време ще почувствате сила, каквато никога не сте усещали преди началото на програмата. Успехът във връщането или подобряването на здравето, зависи от правилното разбиране на тази точка . Трябва да се осъзнае, че организма използва основната си енергия за по-важната вътрешна работа и не ги изразходва за външна работа, включително и за мускулни движения. Бъдете мъдри- приемете го като даденост и се отпуснете.
Според това, как човек продължава да се придържа към подобрената диета и постоянно да повишава качеството на храната, започват да се проявяват интересни симптоми. Организмът започва процес наречен "възстановяване". Клетъчният "разум" разсъждава приблизително така: "О! Вижте новопостъпващите материали!  Чудесно е! Ние имаме възможност да се отървем от стария боклук и да си построим нов дом.  Да за почваме веднага.  Да изхвърлим излишната жлъчка от черния дроб и жлъчния мехури да я отправим в червата за изхвърляне. Да изгоним шлаките от артериите, вените и капилярите. Много дълго бяха тук тези немислими, зловонни, газирани маси. Да се отървем от тях. Артритните отлагания в ставите искат прочистване. Да изхвърлим вън дразнещите хранителни концентрати, аспирини, сънотворни, наркотици, заедно с всички натрупани мазнини, които толкова обременяват живота ни.   Да започнем и да не спираме, докато не приведем организма си в прекрасно работно състояние".
В началото може да има главоболие, може да възникне чувство за топлина или простуда, кожата може да се обрине, може по някое време червата да работят по-вяло или обратно - диария, може да се появи чувство на умора или слабост, неразположеност, депресия, често уриниране и т.н. Повечето хора смятат, че тези реакции са търпими и проявяват самообладание, тъй като подобренията, които са станали и които стават, са все по-очевидни с всеки изминал ден. И това действа вдъхновяващо.
Симптомите ще се сменят в зависимост от материалите, които се изхвърлят; състоянието на органите, участващи в процеса на изхвърляне; количеството енергия, с което разполагате. Колкото повече почивате и спите, толкова по-слаби ще бъдат и ще преминат по-бързо. Въобще не е лошо, че при Вас се появяват симптоми на преустройване на организма. Дълбоко вникнете в това, че всеки организъм става по-млад и по-здрав всеки ден, от колкото по-голямо количество шлаки се отървете, които шлаки през цялото време са Ви носили болести, болка и страдания, които са били много по-големи. Тези, при които най-силно са се проявявали симптомите - реакции, и които са издържали до пълното им излекуване, по този начин са избегнали много сериозни болести, които биха се развили с времето, ако не обръщаме внимание на навиците си в храненето.
Не чакайте, за да отидете по-нагоре по скалата на качеството, т.е. подобрявайки своята диета, Вие ще се чуствате по-добре от ден на ден, докато не постигнете съвършенство. Работата на организма е циклична по природа и здравето се развива на серии постоянно намаляващи цикли. Например, Вие сте преминали на по-добра диета и засега се чувствате много по-добре. Но след някое време се появява симптом: може в течение на дни да ви се повръща и да имате разстройство с отвратителна миризма. Но след един ден ще се почувствате по-добре, а след известно време всичко отново ще бъде прекрасно. След това ако внезапно се простудите и почувствате че Ви тресе, че губите апетит, след 2-3 дена (при положение че не приемате таблетки или нещо такова), Вие внезапно ще се оправите и ще се почувствате толкова добре, колкото не сте били много години.
Да предположим че ще се почувствате така около два месеца и после се появи сърбеж или обрив. Не предприемайте нищо срещу това. Обривите ще почервенеят, ще се усилят и така ще бъде около десет дена. И изведнъж внезапно ще изчезнат. Веднага след това ще откриете, че Вашият хепатит е изчезнал, а силата Ви е станала повече отколкото преди. След този обрив са изчезнали натрупванията от храна в стомаха, които са и предизвикали хепатита.
И така през цялото време: всяка реакция ще бъде по - слаба от предишната, тъй като организмът става все по - чист. Циклите ще бъдат все по-кратки, като продължителност и след тях ще следват много по-дълги периоди на изключително самочувствие, и това ще продължава дотогава, докато Вашето здраве не стигне високо ниво. Сега Вие сте относително свободни от болести и ще се изпълвате с все по - увеличаваща се радост.
Пълноценния живот и чувството за щастие идват от изключителното самочувствие. Вашите мисли се освобождават, чувствата стават ясни и дълбоки и Вие ще пеете от радост. Ще започнете да обичате света, Вселената и всичко в нея. Това естествено състояние на ума - щастие, радост, и пребиваването ни в света с цялата Вселена - и това може да бъде постигнато, ако следваме закона на Космоса. Първите закони, които сте длъжни да усвоите, са законите на природата. Ние сме длъжни да се научим да ядем обикновени, чисти и естествени продукти, приготвени и комбинирани по подходящ начин, а нашият организъм на свой ред, изхвърля всичко вредно, което сме натрупали по-рано. Никъде принципа за опрощаване на греховете не е толкова очевиден, както тук, в нашите собствени тела - когато се отказваме от нашите вредни, разрушаващи навици в храненето (замърсяващи храма на Душата). Бог (или Природата, или както Ви харесва), ни дава шанс за нов, щастлив живот. В организма трябва да започне пълно "покаяние"- чрез изчистваща диета и естествени продукти. Със собствените си очи, ежедневно ще наблюдавате неща, които ще ви поразят с безкрайната мъдрост на ставащото. Тайнството на организма, действията на Природата, жизнените сили, работещи в Природата и Космоса, са далеч от границите, които нашите умове са готови да разберат сега. Всеки велик физик или друг учен, живял някога в света се е прекланял с благоговение пред чудесата на Природата. 
Привлекателни през лятото (а и през останалите сезони) с антицелулитната програма на ФЛП PDF Печат Е-мейл


Дойде времето на летните отпуски. Това е сезонът на късите поли и панталонки, на леките дрехи, а за по-смелите – и на банските. След като си крил тялото си толкова месеци, понякога е доста шокиращо / смущаващо да се разголиш. Зимното ядене, сладкишите и липсата на движение оставят следа върху тялото. Затова нека си направим план още днес как да влезем във форма.

КАКВО Е ЦЕЛУЛИТ?
Знаем, че 95% от жените по света страдат от този проблем в различна степен. Мъжете казват, че нямат целулит. При тях се нарича “любовни дръжки”! Всъщност причината жените да са по-предразположени от мъжете е, че те раждат, мастните им клетки са разположени хоризонтално, а не вертикално и се натрупват на места, които не са характерни за мъжете. Вече е станало твърде актуално да имаш целулит и да се опитваш да се отървеш от него. Проблемът с целулита не е в наднорменото тегло, а в неправилното функциониране на лимфната система – отходните тръби, изчистващи организма ни от токсини.

Натрупване на токсини може да се получи от пиене на много чай или кафе. Бъбреците ни не могат да се справят с повече от четири чаши дневно. Кофеинът и алкохолът допълнително влошават положението, и ако не пиете поне по 8 чаши вода дневно, токсините без съмнение остават в организма ви. С течение на времето нашите “отходни тръби” започват да се напукват и токсични отпадъци, които наричаме целулит, изтичат към мастните клетки. Представете си, че целулитът е течност, която бавно запълва все по-голямо пространство в клетката. Това води до намаляването на кислорода и кръвта в клетката, което я прави нестабилна и я превръща в нездрава клетка. Тя става твърда, подува се и придава на кожата тази непривлекателна неравност.

ПЕТТЕ СТАДИЯ НА ЦЕЛУЛИТА:
 
  • Почти не се забелязва, ако не се натисне кожата.
  • Появяват се леки неравности по повърхността на кожата.
  • С втвърдяването на целулита кръвообращението става неравномерно и по краката се появяват забележими по-хладни и по-топли области. Кожата става по-лесно наранима и започват да се забелязват малки спукани капиляри, поради прогресиращото разпадане на лимфната система.
  • На този етап целулитът става още по-твърд и определени области стават чувствителни при допир. Неравностите по кожата са все по-изявени.
  • Целулитът вече е толкова твърд, че за съжаление само хирургическа намеса би могла да ви отърве от него.

КОМПЛЕКТ ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО С АЛОЕ
Body Toning Kit
Преди години французите откриват, че коктейл от билкови екстракти, прилаган върху кожата, помага за извличането на целулита от мастните клетки. Сред тези билки са бръшлян, коча билка, клематис и хвощ. Форевър Ливинг комбинира тези ефикасни билки с Алое Вера. То ги пренася дълбоко в клетките на кожата, за да извлекат целулита от тях. Но Алоето подпомага и възстановяването на увредените тъкани и преустановява процеса на изтичане на токсини към мастните клетки. Така лимфната система пълноценно изхвърля токсините от организма, вместо да се задържат в него. Канеленото и джинджифиленото масло са загряващи вещества, които отварят порите, за да проникнат кремовете по-бързо.

ЗА БЕЗУПРЕЧНА КОЖА
Стъпка 1: Почистете проблемните области с гела за душ Aloe Bath Gelee  и с помощта на естествената люфа, включена в комплекта. Движете люфата в посока към сърцето.

Стъпка 2: Измерете и отбележете областите, които ще опаковате във фолио (горната част на краката над коленете, ръцете над лактите, долната част на торса – под гръдната кост).

Стъпка 3: Нанесете тонизиращия крем Aloe Body Toner  и обвийте с прозрачното фолио 2-3 пъти с движения по посока на сърцето, но не стягайте много. Отпуснете се за един час. Кожата ви ще се загрее силно и ще се зачерви. Това е нормално и означава, че кремът действа.

Стъпка 4: Развийте фолиото и измерете отново. След това нанесете крема за тяло Body Conditioning Crème , за да продължи процесът и през следващите 12-24 часа. Кремът можете да нанесете и по такива части от тялото, които не бива да се увиват с фолио - брадичката, гръдната кост, гърба и краката под коляното. Като цяло ефектът му е по-нежен от този на Aloe Body Toner .


Хранителни препоръки

Препоръчва се консумация на храни, богати на антиоксиданти – витамин С, витамин Е, каротини, флавоноиди, цинк и селен, също така и на растителни влакнини. Това означава диета, богата на разнообразни зеленчуци и плодове - по-възможност консумирани сурови, пълнозърнест хляб, ядки, риба и постни меса, заместване на животинските мазнини с растителни (за предпочитане зехтин). Известно е, че антиоксидантите защитават организма от окислителното действие на свободните радикали, които се образуват в организма при нормалните обменни процеси, под влияние на йонизиращи лъчения, токсични вещества, лекарства, при възпалителни процеси. Те увреждат клетките и предизвикват дегенеративни промени в тъканите. Витамин С освен като антиоксидант, има специална роля при синтеза на колагена, “циментиращото” вещество между клетките, което придава еластичността на кожата и съединителните тъкани. Препоръчва се също пиенето на много вода – поне 2 литра дневно. Диетата не може да елиминира проблема с целулита, но може да подпомогне неговото повлияване, да предотврати неговото задълбочаване.

ЗАПОМНЕТЕ!
Колко пъти и колко често?
Комплектът съдържа продукти за около шест процедури и е достатъчен за начален курс. Две процедури седмично през първите три седмици и след това по една на всеки 3-4 седмици за поддържане на здрава съдова система.
Масажирайте ежедневно всички проблемни области с Гела за душ и вана и с люфата. Пийте някоя от разновидностите на гела от Алое Вера , за да поддържате доброто състояние на съдовата си система. 
Добавете и четири от нашите добавки, които също заздравяват съдовите стени: Absorbent-CArctic Sea , Nature-Min  и A-Beta-CarE.
 
За максимален резултат ви препоръчваме да си правете антицелулитни масажи с базовото масло на Форевър, което е идеално за целта, поради съдържанието на сусамово масло в него. Чисто и натурално, то е идеален спътник на тази антицелулитна програма.
Базово масло: код 505, цена 41.33лв, 118 мл.
 


 
Лято с продуктите на ФЛП PDF Печат Е-мейл
ImageВече няма нужда да се криете на сянка през цялото лято! Продуктите с Алое Вера на Форевър Ливинг Продъктс са вашият шанс да изпитате истинско удоволствие от слънцето, морето и планината. Съвършеното лято е пред вас със страхотните продукти, които се грижат за вашата кожа и я предпазват от слънцето. Запознайте се с продуктите, които ще предпазят Вас и Вашето семейство по време на лятната почивка на море.

Продължава...
 
Невероятният Алое активатор PDF Печат Е-мейлАлое Активатор представлява чист стабилизиран гел от Алое Вера извлечен от узрели листа на растението Алое Вера, стабилизиран (и стандартизиран), така че да съхрани целият лечебен и хранителен потенциал на пресния гел за период от пет години с алантоин – органично вещество подпомагащо растежа и обновяването на клетките. В Алое Активатор съдържанието на Алое Вера е най-високо от всички наши продукти – 98,99%. Той  предпазва кожата ви от микробни инфекции. Алое Активатор е отлично овлажняващо вещество, в чийто състав има ензими, аминокиселини и полизахариди. Нивото на pH на Алое Активатора е 4.5, което го прави достатъчно нежен дори за най-чувствителната кожата (като тази около очите).
Алое Активаторът е има невероятно много приложения. Макар и принципно да е смятан за част от козметичната програма Fleur de Jouvence той е изключително ефективен сам по себе си за най-различни други цели. Можете да използвате Алое Активатора като средство за почистване, освежаване и стягане на кожата. За целта напоете памуче с Алое Активатор и нежно втрийте в кожата на лицето и шията. За успокояване на зачервена и чувствителна кожа, напръскайте кожата на лицето с Алое Активатор.
Лекари и лечители използват Aloe Activator за лечение на редица дерматологични заболявания, като дерматози, хронични улцерозни състояния, при акутни (възпалителни) рани по кожата, мускулите, сухoжилията и ставите, при артритни заболявания, при алергии, при бактериални, вирусни и гъбични инфекции на кожата и тялото, при поражения от топлина, радиация и химически изгаряния, при предоперационни и следоперационни травми, при ухапвания от неотровни насекоми (пчели, оси, комари, паяци и други), при болезнени раздразнения, отоци, възпаления, некрози, спазми на мускулите или патологични изменения, диабетни рани и др.
Спортистите пък го смятат за много добро болкоуспокояващо средство при леки травми, тъй като има противовъзпалително действие. За целта Алое Активатор се втрива директно в кожата на нараненото място, или се прави компрес с него.

Показания:
Няма точка от човешкото тяло, където не би могъл да се използва. Няма препарат, с който да не може да се съчетае. Нещо повече - удвоява ефекта от приложението на всеки препарат (осигурява му добър терен за действие и максимална резорбируемост). Aloe Activator вече с успех е бил прилаган повече от 20 години и дори списъкът по-долу да Ви идглежда дълъг, без съмнение той не е напълно изчерпателен. Той може да служи по-скоро като насочващ за лекарите и лечителите за възможните употреби.
Aloe Activator е прилаган с изключителен успех при: екземи, дерматити, акне, импетиго, себорея, алопеция, склеродерма, псориазис, херпес симплекс, брадавици, декубитални язви - decubitos ulcers (bed sores), chronic leg ulcers, radiation ulcers, abrasions, обриви (и алергични), контузии, при възпаления на сухожилията, при възпаление на клепачите и ушите, при различни заболявания на очите,  при рани (на диабетици също) , при остри възпаления на горните дихателни пътища, грип, хрема, синузит, астма и бронхити, при болки в ушите и гърлото, при хемороиди и много други.

Начин на приложение и дозировка:
Във всички случаи паралелно е препоръчително да се приема Aloe Vera Gel (код: 15), Прополис таблетки (код: 27) и Absorbent-C (код: 48).
• В носа - капват се по една-две капки във всяка ноздра и силно се смърка, така че капките да се разпрашат и да попаднат колкото се може по-навътре и върху по-голяма площ.
• В ушите - капва се по една-две капки в едното ухо. Лежи се на една страна около 15 минути, след което се поставя памуче в ухото и процедурата се повтаря с другото ухо.
• Инхалации (при бронхиална астма, бронхити) - една чаена лъжичка от активатора се изсипва в чаша вряща вода за инхалации. За тези астматици, които не понасят горещата пара, за предпочитане е да се капнат 1-2 капки Aloe Activator по-навътре в носа и да се смръкнат, така че да се разпръснат в горните дихателни пътища и с вдишания въздух да попаднат в трахеята (или да се вдишва така наречената "алоева мъгла" - поставя се Aloe Activator или гел в разпръсквач и се впръсква в носа).
• При уморени очи, конюнктивит , при сухота в очите и при други проблеми с очите се капе по 1 капка във всяко око 3-4 пъти на ден - за повече информация виж статията  Алое Вера в офталмологията 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Резултати 46 - 54 от 102